CPH Pulse
CPH Pulse
-et åbent og bæredygtigt kontorhus
Kategori: Kontorhus
Bygherre: Skanska
Beliggenhed: København, Sydhavnen
Bruttoareal: Omkring 15.000 m2
År: 2020 - 23
Status: Igangværende
Team: Holscher Norberg Architecture and Planning, LYTT, Sweco.
I CPH Pulse vil en ansvarlig tilgang til materialebrug og arkitektur opleves helt konkret af brugerne, deres gæster og forbipasserende. Kontorhuset forventes DGNB-certificeret på platin-niveau som et af de første i Danmark. Vi har fra de tidligste faser været beviste om de faktorer, der udløser en god dokumenterbar DGNB-certificering.
CPH Pulse vil rejse sig op til ni etager på hjørnet mellem Vasbygade og Havneholmen. En kompleks grund i byen, hvor vi udlægger en urban bygning, der gennem sin Z-formede plangeometri danner lommer i gaden, der giver en håndfuld grønne bymiljøer til området. Indefra har vi programmeret bygningen ud fra kvaliteter, der tilsammen giver et godt sted at arbejde og opholde sig i.
Indbydende og inviterende stueplan
Stueetagen er ét stort rum, der byder velkommen med lobby og kantine for husets medarbejdere og desuden inviterer udefrakommende ind i caféområdet ved indgangen. Det in-situ støbte gulv skaber et landskabeligt udtryk og stueplan opleves indbydende og inviterende med plateauer mellem nedre og øvre stueplan med større integrerede plantebede og bænke til ophold og møder.
En skulpturel hovedtrappe forbinder stueplan med de mange kontoretager længere oppe. Trappen står som et forfinet designobjekt i et råt rum, der afspejler bygningens vinklede geometri. Det er en åben intern trappe med dagslys fra ovenlys, som inviterer til at bruge benene fremfor elevatoren.
Æstetik i genanvendte materialer
Trappen opbygges med trin og trappeløb i lys beton med værn er af selvbærende stålplader. På undersiderne integreres belysning og akustisk dæmpning skjult bag perforeret strækmetal.
Ude- og indefra karakteriseres bygningen af de primære materialer, der er få, men bearbejdet på forskellige måder - beton, mursten, glas, træ og tekstiler. Enkle, robuste og holdbare med fokus på synligheden af æstetikken i genanvendte materialer.
Knuste, brugte mursten – samme type som opleves udefra i facadens sten – bruges som tilslag i betongulvet i hele stueetagen. De knuste genbrugte mursten i gulvet har en dimensionering, så de er sanselige for husets brugere - og derved bidrager til den fælles fortælling om et smukt byggeri med fokus på genanvendelse af materialer.
Genanvendte murstensskaller og tekstilkunstværk
Felter i facaderne opsættes med genanvendte murstens-skaller i lysegule nuancer. En såkaldt ”mesterpetring” med snitflade mod betonforpladen, der bidrager med en rå stoflighed og tyngde i bygningsvolumenerne i kontrast til de høje vinduespartier. Dagslys er en af de bedste former for arbejdslys og der spares på den kunstige belysning, hvis man kan udnytte himlens lys. Arbejdspladserne indrettes derfor med gode rumhøjder, så dagslyset trækkes optimalt ind.
Et integreret tekstilkunstværk danner en fleksibel afskærmning omkring atriet og fungerer samtidig som akustisk dæmpning mellem atrium og lobby. Placeringen af kunstværket kommer hele bygningen og dens brugere til gode. Kunsten bidrager til at øge brugernes tilknytning til stedet og bygningen ved at skabe unikke omgivelser og oplevelser udover det sædvanlige. I de kommende faser vil der blive tilknyttet en anerkendt kunstner til projektet.
Grønne opholdsmuligheder mod himlen
Landskabet omkring CHP Highline skaber en sammenhæng med omgivelserne og bygningen og især sammenhæng med det centrale beplantede rum i stueplanet, der formidler en beplantningsstruktur gennem bygningen fra de større grønne arealer mod henholdsvis nord og syd. Planterne er generelt af robuste hjemmehørende arter, vindføre og skyggetålende til de steder, hvor det er passende.
På 6. sal findes to tagterrasser med grønne planter og træer. Muligheden for at kunne opholde sig i eller kigge ud til grønne omgivelser giver øget trivsel på arbejdet.
I samspil med bygningens materiale- og farvepalette vil indretningen og møbleringen give de enkelte områder forskellige stemninger og karakter, og også derved gøre orienteringen i bygningen ligetil. Som i bygningens primære materialer vil der i inventaret ligeledes fokuseres på genanvendelse og materialernes ressourceforbrug. Der anvendes som udgangspunkt miljømærkede produkter og inventar f.eks. Svanemærket, EU Ecolabel og FSC certificeret træ. Inventarfarvepaletten tager udgangspunkt i den nordiske naturs farver.