Vi tegner byen

Holscher Nordberg skitserer og detaljerer byer og byrum, der fordrer fællesskaber. Måden, vi indretter vores byer på, er afgørende for, hvordan vi former en bæredygtig fremtid. Vi bliver flere og flere. Der er brug for mere og tættere by på mindre plads.
Derfor har tegnestuen en målsætning om at udvikle nyskabende byområder og rum, der svarer på flere behov på samme tid, uden at bruge flere af vores allesammens ressourcer.

Brugerinddragelse og forståelse

Vi er som oftest med fra begyndelsen, hvor vi driver den indledende brugerinddragelse og planproces, for senere at designe de enkelte bygningsværker og byrum i selvsamme helhedsplan. Det betyder dels, at vi har en unik forståelse for projektudviklingens faser på tværs af skalaer.
Men det betyder også, at vi kan være med til at sikre, at helhedsplanens primære idé bliver forløst i konkrete, nærværende byggerier, der forholder sig til den sammenhæng, de indgår i. Det skaber stor værdi for os og de mennesker, der skal udfolde, præge og bebo de rum vi udvikler sammen. Evnen til at sætte sig i andres sted, er vores vigtigste redskab.

 Om byens balance

Byens markører har en særlig plads i tegnestuens bevidsthed. Det er de bygninger og steder, der umærkeligt samler mennesker i kraft af deres funktion eller udformning. De bygninger, der indtager byrummet og præger vores måde at være sammen på.


Vi søger altid nye forbindelser og sammensætninger af funktioner i vores projekter, der muliggør nye møder, steder og rum. Vi kender værdien af en omhyggelig dosering af disse identitetsmarkører i vores arbejde med byen. Og vi gør os umage med at give disse et mere markant arkitektonisk udtryk end de bygninger og steder, der er flest og former byens rum. Det styrker byens balance, mangfoldighed og samhørighed. Det styrker rum og mellemrum.

Vi tegner byen sammen

Vi går til projekterne med en høj grad af ydmyghed og lydhørhed over for både kunder, brugere og det omgivende samfund. Evnen til at sætte sig i andres sted er vores vigtigste redskab. At være en god arkitekt hænger for os uløseligt sammen med en stor åbenhed og nysgerrighed overfor vores medmennesker.


Vi går i dialog med alle relevante interessenter og viden, så vi kan gøre det, vi er bedst til. Nemlig at samle trådene på en meningsfuld og social ansvarlig måde. Når vi skaber smukke, funktionelle og robuste løsninger med udgangspunkt i menneskelige relationer, får vores projekter en længere levetid. Vi kan dog ikke gøre det alene og vores spillerum defineres i høj grad af vores kunders ambitionsniveau. Derfor entrerer vi med idealistiske og ansvarlige bygherrer og samarbejdspartnere, der ser værdien i langsigtede løsninger og samarbejder. Ligesom os.

Historie
Den prisvindende tegnestue blev grundlagt i 1999 og ejes og drives af arkitekterne Nils Holscher og Mikkel Nordberg.

Siden da, har Holscher Nordberg Architecture and Planning formgivet byer og bygninger i hele Skandinavien med udgangspunkt i et humanistisk menneskesyn og med fokus på arkitektonisk kvalitet. Evnen til at sætte sig i andres sted, er vores vigtigste redskab.

Organisation
Tegnestuen er udover de to partnere organiseret med en tegnestuechef, en faglig leder for urbanisme og fire projektchefer. Kontoret beskæftiger i dag omkring 70 dedikerede arkitekter, bygningskonstruktører og byplanlæggere.