Prins Henriks Have

 

Prins Henriks Have

Meget urbant, på grænsen mellem det mondæne Frederiksberg og det hippe Vesterbro, ligger Prins Henriks Skole. Med adgang fra både Værnedamsvej, Frederiksberg Allé ved Sankt Thomas Plads og Gl. Kongevej knytter skolens arealer kvarterets hovedgader sammen i et centralt punkt.

 

Kategori: Boliger, hotel, erhverv

Bygherre: Angelo Gordon

Beliggenhed: Værnedamsvej, Frederiksberg

Bruttoareal: 8.700 m2

År: 2020 -

Status: Igangværende

Team: Holscher Norberg Architecture and Planning, OBH Gruppen

 
 
 

Levende, Grønt og Eksklusivt bymiljø

Skolens charmerende område har hidtil været forbeholdt lærere og elever, men nu er ejendommene solgt og den gamle skolegård åbnes for offentligheden, når den omdannes til en aktiv del af byen. De smukke gamle bygninger skal udvides og omdannes til familieboliger, hotel og butikker, og skolegården omdannes til spændende byrum og passager på tværs.

Inspireret af Hackesche Höfe i Berlin og stemningen på Værnedamsvej og i Tullinsgade, er det Frederiksberg Kommunes ønske at skabe et tæt, levende, grønt og eksklusivt bymiljø, hvor mennesker bor, mødes og opholder sig året rundt.

 
 

Samme sjæl men i ny anvendelse

Nye bygninger og tilbygninger opføres og tilpasses med respekt for den eksisterende arkitektur. Bebyggelserne får en nutidig anvendelse, hvor der er lagt vægt på materialer af høj kvalitet og holdbarhed. Det er teamets intention at tage hensyn til skolebygningernes symmetrilinjer, proportioner og materialer, så stedets sjæl kan leve videre i den nye anvendelse.
Stor variation i bygningshøjder, stræder, passager og pladsdannelser samt kombinationen af oprindelig og ny bygningsmasse vil skabe et spændende og karakterfuldt miljø i den tidligere skolegård.

De nye bygninger udformes og placeres så de styrker og intensiverer de omkringliggende byrums karakter med stor variation i tæthed og funktion.
En serie af nye byrum skal udgøre forbindelserne mellem Værnedamsvej, Frederiksberg Allé og Gl. Kongevej - på tværs af den tidligere skolegård. Stræder og pladser udformes primært til ophold.

 
 
 
 

Handel blandt grønne elementer

Et gennemgående træk for hele området bliver de grønne elementer, gode muligheder for udeophold og en tæt kontakt til aktiviteter i bygningernes nederste etager.

Idéen er at forlænge Værnedamsvejs summende gadeliv. Derfor bør udvalgte stueetager og høje kældre indrettes til små eksklusive specialbutikker, kaffebarer og spisesteder, der kan tiltrække handlende og supplere udelivet. De øvrige etager indrettes til boligformål og hotel.

Med kombinationen af eksklusive småerhverv, hoteldrift og boligliv er det ambitionen at gøre området til en intens attraktion for både beboere, naboer, erhvervsdrivende, handlende og turister i fremtiden.

Previous
Previous

Stokhusgade

Next
Next

Region City